De fleste av oss er for lite fysisk aktive, og vi er heller ikke på treningssenteret oftere enn det som er bra for oss. Men for noen så bikker det over, og det blir trening for ofte, for lenge og for hardt. Dette kan få alvorlige konsekvenser for den enkelte, og det er derfor viktig at disse får hjelp til å optimalisere treningen sin. Her kan ansatte ved treningssentrene utgjøre en viktig rolle hvis de fanger opp tidlige faresignaler og hvis de tar affære.
En helt fersk publisert studie blant gruppetreningsinstruktører i Sats, Elixia og Spenst viste at 90% mente de kunne se symptomer og signaler på spiseforstyrrelser blant medlemmer/kolleger, mens under halvparten følte seg trygge på hvordan de skulle håndtere slike bekymringer. Data ble samlet inn i 2009, og siden da har Virke Trening og ROS - Rådgivning om spiseforstyrrelser utarbeidet retningslinjer for håndtering av spiseforstyrrelser på treningssentrene.
Trener du på et treningssenter og er bekymret for et annet medlem?
Meld fra til daglig leder / leder med ansvar for håndtering av slike bekymringer. Du kan for eksempel spørre treningsveilederne eller en av PT'ene om hvem som har dette ansvaret ved ditt treningssenter.
Jobber du på treningssenter og er bekymret for et medlem eller en kollega?
Meld fra til den som har ansvar for håndtering av slike bekymringer.
Har du ansvaret for å håndtere bekymringer om spiseforstyrrelser ved ditt treningssenter?
Gå i dialog og ta en samtale med personen bekymringen gjelder. Bruk gjerne retningslinjene som ROS og Virke Trening har utarbeidet. Den kan bestilles her: ROS og Virke trening retningslinjer for håndtering av spiseforstyrrelser ved treningssenteret (Bratland-Sanda, 2012)
Du finner link til den omtalte studien her:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar