tirsdag 20. mai 2014

Holmenkollstafetten 2014

Sikre vårtegn er russen, lyden av gressklippere, lukten av kulegriller, og selvfølgelig Holmenkollstafetten. Sistnevnte er en løpsstafett i Oslo med målgang på Bislett stadion. Studenter som har emnet bredde- og mosjonsidrett på idrett grunnfag fra HiT dro innover sammen med foreleser Laila Hjort Nielsen.

Første gang denne stafetten ble arrangert var i 1923, men visste du at kvinner kun har fått delta i Holmenkollstafetten siden 1975?

Gerd von der Lippe, professor emeritus ved HiT og tidligere landslagsutøver i friidrett, var en av to kvinner som kledde seg ut som menn for å få løpe Holmenkollstafetten i 1972. Gerd sin kamp for kvinner i idretten er noe studentene på idrett grunnfag ved HiT får kjennskap til gjennom emnet Idrettssosiologi I. Gerd vil fortelle mer om denne kampen i et senere blogginnlegg.

Tilbake til studentene våre i 2014: de løp i pulje 2, A2 med startnummer 5217, og de ble nr 257 av 824 lag i sin klasse. En liten heiagjeng av også med fra Bø, vi takker løperne og heiagjengen for god innsats og god humør. Dette er idrettsglede i praksis!


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar